Kynžvart je výzva, opomenuté hřiště a test vlastní golfové výkonnosti

Pokud se vydáte do Karlovarského kraje, neměli byste zapomenout na Kynžvart. Hřiště, které je stále trochu mezi golfisty opomenuto a za tři roky si získalo pověst těžké, sportovní a přesto krásné osmnáctky zasazené do zámeckého parku. Místo, které prověří vaši výkonnost, trpělivost a psychiku jako žádné jiné.

Zpět na článek

Nejlépe hodnocený komentář (4×)

  • Kynžvart

    Výstižně a objektivně napsáno. Krásné a těžké hřiště. Kynžvart je moje golfová milenka a sem si jezdím golf doslova užívat. O výsledek se nikdy nesnažím. Hřiště a okolní příroda mi to bohatě vynahradí. Pokud sem hráč přijede s tím, jak to hřiště rozseká, tak vždy spláče nad výsledkem. Po loňské tragédii s napůl zničenými greeny a fervejemi se letos hřiště neuvěřitelně zvedlo. I já doporučuji všem golfistům vyzkoušet Kynžvart, nic podobného u nás není.

    odpáleno 31.7.2014 v 08:49 | Petr “Steve” Matoušek

PŘIDAT NOVÝ KOMENTÁŘ JAKO HOST

Zbývá znaků

Diskutovat můžete jako host. Pro plné funkce diskuse a hodnocení příspěvků se přihlašte nebo registrujte na naše stránky.

POSLEDNÍ PŘIDANÉ KOMENTÁŘE

  • Už tak dávno...

    Byli jsme na Kynžvartu ještě jako na skoro novém , mladém hřišti. Moc se nám líbilo. Moje dojmy jsou zde www odkaz
    :-)

    odpáleno 3.8.2014 v 17:04 | HOST: Hanka | reagovat
    • Jméno:

  • Roughy mimo hru?

    Robine, hrál jsem Kynžvart mnohokrát, naposledy před 14 dny. Netušil jsem, jaký máš smysl pro černý humor. Věta: "...roughy, které do hry zasahují jen výjimečně a spíše jen esteticky doplňují výhledy na jednotlivých jamkách." mne pobavila. Ledaže by se head greenkeeper Jarda Mühlhansel rozhodl je posekat...(zjišťuji to, abych byl v obraze:-)

    odpáleno 3.8.2014 v 13:52 | HOST: Dušan Houdek | reagovat
    • Jméno:

    • RE: Roughy mimo hru?

      :o))). Jarda provedl na hřišti řadu změn. Krom kvality se projevily i v nastavení roughů, které z mého pohledu (a nikoliv jen černého humoru) od fairwayí odstoupily a již tolik hráče nestraší, ale mohu se velmi mýlit nebo pohled může být různý.

      odpáleno 4.8.2014 v 08:52 | robin drahoňovský | reagovat
      • Jméno:

      • RE: Roughy mimo hru?

        Roughy jsou teď výrazně přívětivější než dříve, kdy to byla vysoká neproniknutelná a hustá džugle po kolena. Vloni byly kompletně posekány na nízko a letos jsou řídké a na pohled z dáli velmi hezké.

        odpáleno 4.8.2014 v 12:23 | Petr “Steve” Matoušek | reagovat
        • Jméno:

  • Mlha

    Ještě přidám jeden dost málo uvěřitelný zážitek, který se mi zde stal při jedné z posledních podzimních předloňských her. V nížinách ležela inverzní mlha a hřiště z této inverze přesně vykukovalo. Bohužel během první jamky se inverze zvedla a viditelnost se výrazně snižovala až na závěrečných max. 80 metrů. Protože jsem byl na hřišti prokazatelně sám a hřiště znám již velmi dobře, rozhodl jsem se, že to dojdu. Odpálit do mlhy a jenom poslouchat kam míč dopadne je zvláštní pocit. Jenomže ten den jsem hrál zřejmě svůj nejpřesnější golf v životě, takže jsem šel vždy najisto za míčem. A ta euforie, když odpálíte míč směrem na green ze 150-ti a on pak leží metr od tyče. Ten den jsem zde neztratil žádný míč a zahrál jsem fantastických 80 ran. Pro mě jeden z největších golfových zážitků v životě.

    odpáleno 31.7.2014 v 12:36 | Petr “Steve” Matoušek | reagovat
    • Jméno:

    • RE: Mlha

      Ano, to znám. Paradoxně se mi jednou podařil stejně dobrý golf do mlhy. Možná to je jen tím, že člověk neriskuje a hraje po paměti kratší rány před sebe, což nejde pokud má výhled a občas mu ze snahy o delší ránu míček uletí mimo fervej. Na Kynžvartu si to dovedu představit v případě, že to hřiště má nachozené, pak ano

      odpáleno 31.7.2014 v 12:46 | HOST: GolfMan | reagovat
      • Jméno:

    • RE: Mlha

      Pomatuji si, že jsme takto dohrávali 18 jamku na Slapech po tmě, jáka byla moje radost, když jsem vždy našla míček kde jsem chtěla. Jako jediná jsem jí dohrála. Pořád říkám, že nejlepší rány jsou ty které nevidím.

      odpáleno 31.7.2014 v 13:22 | Jana Malečková | reagovat
      • Jméno:

      • RE: Mlha

        Nejlepší rány jsou vždy ty, které nevidíme a máme hlavu dole

        odpáleno 31.7.2014 v 23:56 | HOST: GolfMan | reagovat
        • Jméno:

    • RE: Mlha

      Mám stejnou zkušenost z podzimního golfu na Grabštejně, rány do bílé tmy, míček vždy nalezen !

      odpáleno 3.8.2014 v 17:27 | Zbyšek Zahrádka | reagovat
      • Jméno:

  • Simulator

    Zatim jsem ho hrala jenom na simulatoru jako jedno z mala hrist, ktere melo tu cest a neprislo mi nikterak slozite.

    Mozna az na pres rok zopakujeme kolecko po zapadoceskych hristich, protoze nam jich ve sbirce jeste par chybi a pak budu taky lamat hole :)

    odpáleno 31.7.2014 v 11:58 | vlasta “shorty” nomenů | reagovat
    • Jméno:

  • 100% souhlas

    Naprosto přesně popsané. Pokud člověk udrží nervy na uzdě, jde to. Když trochu přitlačí, hřiště trestá.
    Hrál jsem hřiště jednou a na řadě jamek to byl problém - podruhé by hřiště bylo zajímavější. Snad někdy příště ...

    odpáleno 31.7.2014 v 10:16 | Martin “Šnek” Záhumenský | reagovat
    • Jméno:

    • RE: 100% souhlas

      jj, Martine, slyšel jsem něco o létajících holích po fairwaiích. Můj hybrid málem skončil v rybníku a pět škrtnutých jamek hovoří samo za sebe. Velmi těžko se tentokrát psala objektivní recenze a musel jsem se na to několikrát dobře vyspat :o))) Díky za komentář

      odpáleno 31.7.2014 v 10:56 | robin drahoňovský | reagovat
      • Jméno:

      • RE: 100% souhlas

        Jojo, hole u nás ve flightu létaly, naštěstí já nejsem ten typ hráče :-)
        Ještě bych možná zmínil místní sběrače míčků, kteří nevím proč se vždycky objevili před naším flightem tak dlouho, až měli jistotu, že opravdu budeme nakupovat.

        odpáleno 31.7.2014 v 12:09 | Martin “Šnek” Záhumenský | reagovat
        • Jméno:

  • Kynžvart

    Výstižně a objektivně napsáno. Krásné a těžké hřiště. Kynžvart je moje golfová milenka a sem si jezdím golf doslova užívat. O výsledek se nikdy nesnažím. Hřiště a okolní příroda mi to bohatě vynahradí. Pokud sem hráč přijede s tím, jak to hřiště rozseká, tak vždy spláče nad výsledkem. Po loňské tragédii s napůl zničenými greeny a fervejemi se letos hřiště neuvěřitelně zvedlo. I já doporučuji všem golfistům vyzkoušet Kynžvart, nic podobného u nás není.

    odpáleno 31.7.2014 v 08:49 | Petr “Steve” Matoušek | reagovat
    • Jméno:

    • RE: Kynžvart

      Článek přišel v pravou chvíli, jelikož se tam chystám za 3 neděle. O to víc se nyní budu těšit!

      odpáleno 31.7.2014 v 09:03 | Vít “uli” Buchberger | reagovat
      • Jméno:

      • RE: Kynžvart

        Po přečtení článku o tomto hřišti, dalších recenzích a teoretické přípravě jsem došel k názoru, že pokořit napoprvé stovku, bude velký úspěch. Hřiště je hodně těžké, stejně těžké ze žlutých, jako Ypsilonka z bílých odpališť!!! Hodně pěkných jamek a nejhezčí je asi čtrnáctka!

        odpáleno 26.8.2014 v 15:59 | Vít “uli” Buchberger | reagovat
        • Jméno:

    • RE: Kynžvart

      A to se mi právě stalo. Jel jsem tam s tím, že to hřiště rozstřílím a ono se na mě vrhlo a rozsekalo mě na kusy. Každopádně opravdu doporučuji.

      odpáleno 31.7.2014 v 09:40 | robin drahoňovský | reagovat
      • Jméno:

      • RE: Kynžvart

        Příště budeš už připraven, ale dle mého je rozdíl si to tam hrát jen na pohodu než turnajově.

        odpáleno 31.7.2014 v 12:10 | Jana Malečková | reagovat
        • Jméno:

    • RE: Kynžvart

      Jedno z nejhezčích hřišť u nás. Možná bych trochu prosekal ty občas brutální roughy, aby byla aspoň trochu šance nepoztrácet tolik míčů :)

      odpáleno 31.7.2014 v 10:03 | Ondřej Záviský | reagovat
      • Jméno:

    • RE: Kynžvart

      Souhlasím, hrál jsem ho tuším předloni a bylo v pořádku. Jel jsem ho turnajově, po rozkoukání na 1 devíte jsem druhou zvládl dobře (na tehdejší hru). A právě na ostrovní jamce jsem dal par, jestli se nepletu. Každopádně jsem koukal na mapu a vypadá to, že na hřišti od té doby přečíslovali jamky :-).

      odpáleno 1.8.2014 v 13:02 | Leoš “Leonar” Jadrný | reagovat
      • Jméno:


  • Home
  • GOLFee
  • GOLF42
  • GOLFfantasy
  • Golf & Style
GOLFee.cz
O nás | Průvodce po webu | Podmínky užití | FAQ | Kodex | RSS Zpravodajství | RSS Aktuality | Mapa stránek | Doporučte nás | Registrace
Kontakty a spolupráce
Partneři projektu | Reklama | Možnosti spolupráce | Resorty | Kluby | Credits | Kontakt
Součásti portálu
GOLFee.cz - informace GOLFfortwo - komunita GOLFescorecard - osobní výsledky a statistiky

Originální český golfový informační a komunitní portál

GOLFee.cz spatřilo světlo světa na první jarní den v roce 2011 s cílem přiblížit golf všem. Dokázat, že prohánět míčky po fairwayích a trápit se na greenech nemusí pouze profesionálové, nebo manažeři v kravatách, ale každý, kdo kouzlu bílého míčku propadl. Pro všechny přitom přináší obsah, který nejen že zaujme, ale každému dá navíc šanci se na stránkách seberealizovat a pomáhat tak propagovat golf a pomáhat ostatním. GOLFee.cz prostě ŽIJE GOLFEM, stejně jako vy.

CO SE ŠUSTLO

Důležité a zajímavé informace. Rozšířené zpravodajství z PGA Tour, European Tour, Ladies European Tour a Czech PGA Tour. Vše podstatné o hráčích jako Tiger Woods, Phil Mickelson, Rory McIlroy, Luke Donald, nebo třeba Alex Čejka či Klára Spilková. Sledujeme dění v České golfové federaci (ČGF), českých resortech a partnerských tour.

KLUBOVNA

Přehledně uspořádaný virtuální prostor interaktivního světa GOLFee. Seznam všech zaregistrovaných uživatelů (klubistů), trenérů a caddie. K dispozici je také speciální golfový bazar, soutěže o zajímavé ceny nebo golfové ankety. V klubovně se toho po každé hře také hodně nemluví, takže nechybí ani ty nejlepší hlášky ze světa golfu.

SERVIS

Přehled aktuálních golfových turnajů v České republice, doplněný o seznam domácích golfových tour a hcp dnů. K nahlédnutí je také přehled golfových prodejen, e-shopů a dalších komerčních subjektů zaregistrovaných na našich stránkách. A když nemáte chuť někam vyrazit, můžete prolistovat náš golfový televizní program.

KRONIKA

Golfová historie i současnost na jednom místě. Přehled slavných golfových legend minulosti i hvězd aktuálního dění. Profily všech profesionálních hráčů hrajících na nejprestižnějších golfových tour světa a přehledy jednotlivých golfových turnajů. K nahlédnutí je také golfová etiketa, golfová pravidla a pojmový i slangový golfový slovník.

KDE HRÁT

Česká golfová hřiště a jejich nejpodrobnější seznam na českém internetu. Detailní přehled golfových resortů, hřišť i klubů, doplněný o unikátní interaktivní mapky golfových hřišť. K získání barvitějších představ o jednotlivých hřištích a resortech můžete využít našich recenzí, na zapsání vašich výkonů pak čeká naše propracovaná e-score karta.

Developed by SHERWOOD Media

Copyright © 2009 – 2013 LITEHOUSE Media s.r.o. Copyright © ČTK, AP, ISIFA / GETTY IMAGES a fotobanka getphoto.cz.
Publikování nebo další šíření jakéhokoliv obsahu serveru GOLFee.cz je bez písemného souhlasu provozovatele stránek zakázáno.